Köp- & leveransvillkor

Home / Köp- & leveransvillkor

Priser

Alla priser som anges är i svenska kronor inklusive moms, för närvarande 25%. Alla varor säljs var för sig, om det inte uttryckligen står i varubeskrivningen att de säljs i par eller i set, även om det finns flera varor på en bild.

Minimiorder

Det finns inget minsta beställningsvärde, alla beställningar är välkomna!

Betalning

Du kan välja mellan följande betalningssätt:

* Kortbetalning och faktura:

Vi erbjuder våra kunder att enkelt och säkert använda kortbetalning eller faktura för att betala sitt köp. Vi använder Klarna och DIBS som sammarbetspartners. Överföringen av pengarna sker med SSL-kryptering. 

* Förskottsbetalning Bankgiro:

Pengarna ska sättas in på bankgiro nr.: 0797-1336 (får du inte igenom betalningen eller kan du bara mata in 7 siffror, ta bort den första 0’an). När pengarna finns på vårt konto skickar vi varorna som är beställda. Kom i håg att ange ditt namn och ordernummer! Vi skickar dina varor så snart din betalning är registrerad på vårt konto. Detta tar ca. 2-3 bankdagar från betalningstillfället.

IBAN och BIC-koder för våra internationella kunder. 
IBAN: SE89 6000 0000 0005 5006 1398
BIC-kod: HANDSESS

* Faktura:

Du kan välja att betala med faktura, vi samarbetar med Klarna och DIBS gällande fakturatjänster. Våra leverantörer tar ut en mindre avgift för fakturaköp. 

* PayPal:

Du kan välja att betala PayPal, även om du inte sedan tidigare har ett PayPal konto kan du snabbt och enkelt betala dina varor via denna tjänst. Överföringen av pengarna sker med SSL-kryptering.

Leverans

Beställningar inkomna innan kl 12.00 skickas normalt samma dag om det är kortbetalning. Normalt finns din beställning i din brevlåda dagen efter. Vi använder oss mestadels av PostNord som speditör men kan vid vissa tillfällen även utnyttja Schenker eller DHL. Du kan skapa ett konto hos oss och följa statusen på din order. Vår ambition är att alla varor du har beställt kommer att paketeras och levereras tillsammans. Om någon vara du har beställt är restnoterad, meddelar vi dig normalt detta. Vid hög orderingång prioriterar vi istället att få iväg dina varor så fort som möjligt och återbetalar istället beloppet för den restnoterade varan /varorna, direkt till dig utan att meddela dig i förväg.

Fraktkostnad

Vi har enhetsfrakt á 19:- på alla beställningar. Detta gäller endast för leverans inom Sverige. Övriga länder enligt Postens portotabell.

Postförskott

Vi levererar EJ mot postförskott då detta medför ytterligare administrativt arbete samt högre kostnader och förseningar i leveranserna till er. 

Hämtas i butik

Du kan (efter överenskommelse) hämta dina varor i Hästveda: Detta förutsätter dock att de är betalda via något av de ovanstående alternativen.

Garantier

PaZsmycken och Smyckesdetaljer följer naturligtvis konsumentköplagen. 

Byten

Du har full bytesrätt av våra varor inom 30 dagar från det att produkten mottogs, även om förpackningen öppnats, men det förutsätter att den inte har använts och att den returneras i välvårdat skick. Vid byte av produkter står du själv för alla returkostnader exempelvis frakt. Börja med att fylla i formuläret på vår retursida.

När du ska byta en vara skickas den till:

PaZsmycken och Smyckesdetaljeratt: Katarina Stenström
Sjörrödsvägen 19
280 23 Hästveda

Med i försändelsen ska även frankerat returförsändelse finnas så att vi kan skicka din nya vara till dig.

Observera att vi inte accepterar postförskott vid returer, så använd inte detta när du skall skicka tillbaka dina varor, eftersom de då de inte kommer att lösas ut. Du får således tillbaka varorna och din retur accepteras inte.

Reklamation

Om någon vara är skadad när du öppnar paketet skall du göra en reklamation till oss, därefter ersätter vi dig på lämpligt sätt, antingen genom en ny likvärdig vara eller pengarna tillbaka. Du som kund har inte heller några kostnader för frakt i samband med detta utan vi betalar självklart dina fraktkostnader. Vid reklamation; använd vår reklamationssida, så hjälper vi dig på bästa sätt.

Konsumentköplagen/ARN ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Men vänta inte med att påtala felet utan gör det på en gång. Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras rekommendationer.

Ångerrätt

Du har som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter mottagandet, även om varan har öppnats, men det förutsätter att varan inte har använts och att den återsänds i välvårdat skick, allt enligt Distanshandelslagen. Vi önskar dock att du fyller i vår retursida. Paketet skall packas med omsorg och klara av vardaglig posthantering i stora terminaler. Var därför aktsam när du returnerar varor till oss.

Så snart vi mottagit dina returnerade varor återbetalar vi hela orderns värde vid full retur och varans värde om du väljer att returnera endast en del av din order, inom 10 dagar till det konto du angivit. Kostnader som uppkommer i samband med retur ersätts ej. Hör av dig till oss så hjälper vi självklart till med dina frågor.

När du ska returnera en vara du ångrat köp av skickas den till:

PaZsmycken och Smyckesdetaljer
att: Katarina Stenström
Sjörrödsvägen 19
280 23 Hästveda

Medskickat i din retur måste finnas ditt namn, adress samt information om hur vi kan betala tillbaka dina pengar.

Kundtjänst

Du når oss via e-mail sales@pazsmycken.se. Du kan tyvärr inte längre nå oss på telefon men vi besvarar inkomna mail inom 24 h.
Vill du ändå prata med oss kan vi ringa upp dig, ange då  ett telefonnummer som vi kan nå dig på kvällstid, så ringer vi dig.

 

PUL – Personuppgiftslagen /GDPR

När du handlar av oss på PaZsmycken och Smyckesdetaljer så godkänner du att vi får lagra dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy. All personlig information som du lämnar till oss används bara inom företaget för att kunna ge dig bra service vid dina återkommande köp. Den kan också användas av oss för att skicka dig specialerbjudanden från vår butik och nyhetsbrev om du valt att låta oss göra det. Dina uppgifter lämnas ej ut till tredje part, dock så kan det vara en nödvändighet för att kunna erbjuda betalningstjänster.

De personuppgifter som vi lagrar i vår kunddatabas är:

För- och efternamn
Adress
E-postadress
Telefonnummer

Du kan alltid begära rättelse, utdrag samt att vi tar bort dina uppgifterna från vårt register.

Miljö

Vi försöker i möjligaste mån minimera vår påverkan på miljön. Därför försöker vi så långt det är möjligt att återanvända de kartonger och emballage som medföljer våra inleveranser.

Övrigt

Minderåriga (under 18 år) för ej genomföra köp utan målsmans godkännande.

PaZsmycken och Smyckesdetaljer reserverar sig för slutförsäljning och ev tryckfel samt ändringar av teknisk data som ligger utanför vår kontroll.

Vi kan inte garantera att de färger som visas på webbplatsen exakt återger de färger som produkten har i verkligheten. Hur färgen återges beror på inställningar i din dator.

Alla varor förblir vår egendom tills full betalning erlagts. Alla bedrägeriförsök och falska beställningar polisanmäls med rättslig följd.

Bilder på hemsidan får inte återanvändas i någon form annat än produktlänkning till sociala medier, utan vår tillåtelse.

PaZsmycken och Smyckesdetaljer är en registrerad bi-firma till vårt handelsbolag, Hobbykällan handelsbolag, org nr 969757-4862.

X